Araç Kiralamak mı Yoksa Satın Almak mı Mantıklı?

Araç Kiralamak mı Yoksa Satın Almak mı Mantıklı?

Günümüzde hemen hemen herkesin bir ehliyeti bulunuyor. Ama piyasa koşulları herkesin araç sahibi olmasına imkân tanımıyor. Bu yüzden şimdilerde birçok sürücü “Araç kiralamak mı satın almak mı?” sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Bugün ki içeriğimizde bu sorunuza yanıt vermeye çalıştık.

Pandemi süreciyle birlikte araç fiyatlarında ciddi bir fiyat artışı oldu. Öyle ki sıradan bir aracın dahi fiyatı 250.000 TL ve üzerinden başlıyor. Bunun farkında olan ehliyet sahipleri ise “yeni bir araç almak mı yoksa araç kiralamak mı daha mantıklı?” merak ediyor.

Bu konuya şu şekilde yapmamız gerekirse bir aracı satın aldıktan sonra; araç kaskosu, araç sigortası, araç muayenesidir derken araçlara harcanan yıllık giderin daha fazla olduğunu görüyoruz. Elbette burada araç kiralamak daha mantıklıdır. Çünkü kaska, sigorta gibi teferruatla uğraşmadan araç kullanmanız mümkündür. Sizlerin araç kiralamanın avantajlarını ve dezavantajlarını daha iyi anlayabilmeniz için ayrı bir başlık altında konuyu ele almaya çalıştık.

Araç Kiralamanın Avantajları ve Dezavantajları

Rent a car hizmetlerinden faydalanmanın avantajları oldukça fazladır. Zaman ve maliyet açısından tasarruf sağlayan araç kiralama hizmeti, ayrıca verimli ve etkili çalışmanızı da sağlar. Çünkü araç kaskosu, araç sigortası ve araç muayenesi gibi hem cebinizi hem de vaktinizi olumsuz olarak etkileyecek durumlarla karşılaşmazsınız. Özellikle bir işletme sahibiyseniz araç kiralama hizmeti sizler için daha mantıklı olacaktır. Bu sayede kazancınızda ekstra kayıplarla karşılaşmazsınız.

Bunun yanında araç kiralama sayesinde araca ödeyeceğiniz giderleri önceden hesap edebilir ve ek masraflarla uğraşmazsınız. Araç kiralamanın dezavantajı olarak araca yapılan ödemelere rağmen araç sahibi olmamayı gösterebiliriz. Ancak acil durumlarda ya da ihtiyaç halinde piyasa koşulları nedeniyle bir aracı ederinden fazla değerle satın almak da pek mantıklı değildir. Bundan dolayı şu anda ki piyasa durumuna göre araç kiralayarak bütçenizi idare edebilirsiniz.

Kurumsal Araç Kiralama Sizlere Hangi Avantajları Sunar?

Araç kiralama hizmetlerinden faydalanmak hem turistik hem de seyahat gezilerinizde işlerinizi kolaylaştırır. Diğer tüm etkinlikleriniz ya da organizasyonlarınızda oto kiralama hizmetlerini kullanabilirsiniz. Özellikle iş hayatınız için araç kiralamak en kârlı yatırımdır.

İşletmeciler açısından bu durumu ele alacak olursak araç kiralama şirketler için daha avantajlıdır. Çünkü araç kiralamak şirketlere, yakıt tüketimi ve konfor olarak daha fazla seçenek sunmaktadır. Bunun yanında şirketler tarafından ödenmesi gereken vergiler, kasko, araç sigortası vb. durumlarla karşı karşıya kalınmayarak ekstra masraflar yapılmayacaktır. Burada şirketler için uzun vadeli araç kiralaması mı yapılacaktır. Buna dikkat etmek gerekiyor. Çünkü uzun vadede birden fazla aracın kiralanması “filo kiralama” olarak ifade edilmektedir. Filo kiralamanın şartları ve fiyatlandırması daha farklıdır.

Finansman Alınması Açısından Araç Kiralamanın Avantajları

Araç satın alımlarında bazı banklardan finansman sağlanırken peşinat istenebilmektedir. Ancak bu durum araç kiralama hizmetlerinde tam tersidir. Yani herhangi bir peşinatın ödenmesine gerek görülmemektedir.

Araç kiralamalarda aylık ya da yıllık anlaşmalar sonucunda ödemeler yapılabiliyor. Bu da kişilere ve şirketlere ödeme kolaylığı sağlamaktadır. Eğer uzun dönem araç kiralayacaksanız, güvenilir rent a car şirketlerinden hizmet alarak uygun fiyatlarla sözleşmenizi yapabilirsiniz. Always rent a car şirketi olarak bu konuda yani uzun vadede araç kiralamalarda uygun fiyat garantisi verdiğimizi söylemek isteriz. Sizlere burada firmamızdan araç kiralamanız halinde sahip olacağınız avantajlara da değinmek istiyoruz:

  • Kiralamış olduğumuz aracımızı, ihtiyacınız olduğunuz kadar kullanırsınız.
  • Filo araç kiralama yaparsanız bu araçlar varlıklarınız arasında asla yer almayacaktır.
  • Araç giderleriniz sabit olacak ve ek masraflarla karşılaşmayacaksınız.
  • Bütçeniz sarsılmayarak planlamalarınızı doğru şekilde yaparsınız.

Bu açıdan araç kiralama işlemleri her zaman daha mantıklıdır. Bunun yanında filo kiralayan şirketlerin KDV indiriminden faydalandıklarını da dip not olarak eklememizde fayda var.

Araç kiralama işleminin yapılmasının ardından tüm trafik sigortası ve kaskolar kiralama yapılan firmaya ait olması da avantajdır. Aracın veya araçların bakımlarının yapılması da yine firmaya ait olması araç kiralamanın avantajlarını gözler önüne sermektedir.

Eğer sizlerde araç kiralamanın avantajlarından faydalanmak istiyorsanız şimdi Always Rent A Car firmamızla irtibata geçerek merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt alabilirsiniz. Kiralık araçlarımıza göz atmak için şimdi web sitemizi inceleyebilirsiniz.



İlginizi Çekebilir
  • Rent a Car Hizmetleri Nelerdir?
  • Antifriz Nedir? Ne İşe Yarar?
    Araçların mevsimlerin şartlarına göre hazırlanması hem araçların arızalanmasını karşın önlem oluştururken can güvenliği için önem arz eden bir detaydır. Antifriz ne işe yarar? Merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.
  • Araç Kiralama Nasıl Yapılır?
    İster araç sahibi olun veya olmayın bazı durumlarda rent a car denilen araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak durumunda kalabilirsiniz. Bu durumda araç kiralamak zorunda kalırsanız ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
  • Araba Kiralamakla İlgili Merak Edilenler
    Birçok sürücü zaman zaman araba kiralamak zorunda kalabilir. Kimi zaman seyahat amaçlı kimi zamansa acil durumlarda araç kiralanabilir. Bu yüzden ihtiyacınız olabileceğini varsayarak araç kiralamakla ilgili merak edilen bazı sorulara yanıt vermeye çalışacağız.
  • Malatya Araç Kiralama Firmaları: Always Rent A Car
    Malatya'da Araç mı Kiralamak İstiyorsunuz? O Hâlde İçeriğimize Göz Atın.
Whatsapp Telefon