Oto Galeriden Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oto Galeriden Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


İster galeriden ister bizzat sahibinden araç satın alın veya kiralayın; eğer araba alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız her türlü zarara uğramanız olasıdır. Hele hele alacağınız araç ikinci else ve siz farkında olmadan birçok problemi varsa o halde başınız yandı demektir. Bu yüzden sizlere faydasının olacağını düşündüğümüz için oto galeriden araç alırken dikkat edilmesi gerekenleri basitçe ele almaya çalıştık. Dilerseniz dikkat etmeniz gereken tüm detaylara birlikte göz atalım. İşte detaylar…

Şunu en başından bir kesinleştirelim. Kesinlikle “Tüm ikinci el araçlar sorunludur.” demiyoruz. Araç filolarımız arasında birçok araç var. Ancak burada biz ya da başka firmalar söz konusu olsun hiç farketmez; araç kiralamaktan araç satın almaya kadar birçok durumda mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunuyor. Böylece can tehlikeniz olmadan ve herhangi bir maddi kaybınız olmadan gönül rahatlığıyla aracınızı kullanabilirsiniz.

Bakım ve Onarım Belgelerini Mutlaka İsteyin.

Araç kiralıyorsunuz veya satın almaya karar verdiniz önceliğiniz söz konusu olan aracın geçmiş hasar ve bakım kayıtlarını talep etmelisiniz. Böylece kullanacağınız aracın sürüş esnasında ortaya çıkarabileceği problemleri önceden tahmin edebilirsiniz. En azından sürüşünüzü daha bilinçli yaparsınız ve neye ödeme yaptığınızın da farkında olursunuz.

Aracın Garantisi Var mı?

Herhangi bir otomobil galerisinden aracınızı satın alırken, her bilgiye ulaşmanız mümkün olamayabilir. Bu açıdan da garanti sağlayan oto galericileri tercih etmeniz en doğrusu olacaktır. Burada araç kiralama hizmetlerinde de bu talebinizi iletebilirsiniz. Yine de aracınızı teslim alırken mutlaka araçta yapılan bakım ve onarımları öğrenmeye çalışın.

İkinci El Araba Alırken Kontrol Edilmesi Gerekenler

- Aracınızı teslim alırken gündüz vaktini tercih edin.
- Arabaların özelliklerinden anlamıyorsanız, mutlaka yanınızda biri bulunsun.
- Aracınızı ister galeriden ister direkt olarak sahibinden satın alın mutlaka satın alma öncesinde bir test sürüşü yapın.
- Aracı test ederken egzozundan çıkan dumanın rengini mutlaka kontrol edin.
- Araç dışında hasar veya boya var mı kontrol edin.
- Yağ seviye çubuğunda bulunan yağ göstergesini kontrol edin.
- Aracın aküsü hakkında bilgi isteyin. Dipnot: İsterseniz satın alacağınız araç birinci el olsun, hiç mühim değil. Akü kontrolünü mutlaka yapın ve aracı firmadan aracın aküsü hakkında bilgi isteyin.
- Özellikle ikinci el araçlarda kilometre göstergesinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Aracın kilometresi ne kadar düşükse o kadar iyidir.

Diyelim ki ikinci el araç aldınız ve daha sonrasında bazı kötü durumlar karşınıza çıktı. Burada söz konusu olan bir arıza ise ya da başka ciddi bir durumsa da hiç farketmez aracı firma ile görüşme sağlayarak ya da satın alımı yaptığınız kişi ile görüşme sağlayarak mağduriyetinizin giderilmesini talep edebilirsiniz. Elbette burada aracın çalıntı olup olmadığının teminatını da almanız çok önemlidir.

Ancak otomobil kiralama hizmetlerin faydalanmak ve araç kiralama hakkında merak ettiğiniz sorular varsa hiçbir endişe duymadan firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon