Araba Kiralamakla İlgili Merak Edilenler

Araba Kiralamakla İlgili Merak Edilenler

Birçok sürücü zaman zaman araba kiralamak zorunda kalabilir. Kimi zaman seyahat amaçlı kimi zamansa acil durumlarda araç kiralanabilir. Bu yüzden ihtiyacınız olabileceğini varsayarak araç kiralamakla ilgili merak edilen bazı sorulara yanıt vermeye çalışacağız.

Dilerseniz şimdi bu sorulara yanıt vermeye başlayalım.

Araba kiralarken ne istiyorlar?

İster güzel ülkemizin en ücra köşesinden isterseniz lokasyon olarak Malatya rent a car hizmetlerinden faydalanır. Neresi olursa olsun sağlamanız gereken bazı yasal koşullar bulunuyor. Bunlar sırasıyla:

  • - Yaş
  • - Ehliyet Yaşı
  • - Kredi Kartı
  • - Kredi Notu şeklindedir.

1. Yaş

Ehliyette yaş sınırı olduğu gibi araç kiralamak için yaş sınırı 21 yaş ve üzeridir. Ancak kiralayacağınız araç orta ve üst sınıf bir araç ise 25 yaşını doldurmuş olmalısınız. Bu şart lüks araçlar için en az 28 yaşın doldurulmuş olması şeklindedir.

2. Ehliyet Yaşı

Elbette ehliyet yaşınız da kiralayabileceğiniz araç tipini belirleyecek en önemli unsurdur. Buna göre de alt sınıf araç kiralamada ehliyet yaşı 1 yıl, orta sınıf araç kiralamada ehliyet yaşı en az 2 yıl, üst sınıf olarak tabir edilen araçlarda ise bu süre 3 yıldır.

3. Kredi Kartı

Malatya rent a car firmalarının hangisine giderseniz gidin mutlaka bir kredi kartına ihtiyacınız olacak. Çünkü işinize yarayacak uygun aracı kiraladıktan sonra Malatya rent a car firması sizlerden ödeme yapmanız için kredi kartı talebinde bulunacaktır. Her ne kadar elden nakit ödemeye kalksanız da dahi mutlaka yanınızda bir kredi kartının bulunması gerekiyor. Çünkü kiralamış olduğunuz araçla ilgili olası bir hasar veya trafik cezası almanız halinde Malatya rent a car firmasının bu maddi kaybı temin edebilmesi için gerekli olan kaynağı elde etmesi gerekiyor. Dolayısıyla da buradan kredi kartı zorunluluğu olduğu ortaya çıkmaktadır.

4. Kredi Notu

Malatya rent a car firmalarından ve diğer illerden herhangi birinden rent a car hizmeti alırken “Findeks Raporu” isteyebilmektedir. Bu durum firmadan firmaya değişiklik göstermektedir. Ancak birçok müşteri “Araç kiralama için kredi notu kaç olmalı?” sorusuna yanıt almak istemektedir. Bu konuda da yanıt vermemiz gerekirse Findeks notunun 1500 ile 1900 arasında olması gerektiğini söyleyebiliriz.

Kiralık araçta motor arızası kime ait?

Her ürün ve hizmette olduğu gibi araç kiralama hizmeti aldıktan sonra teknik konularda sorun yaşamanız muhtemeldir. Bu yüzden araç kiralama konusunda endişe duyabilirsiniz. Ancak şimdiden böyle bir endişeye gerek olmadığını bilmenizi isteriz. Tabii anlaşmış olduğunuz Malatya rent a car firması, kiralamış olduğu araçlara kasko yapıyorsa. Eğer araçların kaskosu varsa endişe etmenize gerek yok.

Kiralık arabanın yakıtı kime ait?

Geldik en önemli kilit soruya. “Kiralık arabanın yakıtı kime ait?”

Malatya rent a car hizmetlerinden faydalanırken kiralayacağınız aracın deposu full şekilde teslimi gerçekleştirilecektir. Ayrıca kullanmadığınız benzin için de bir ödeme yapmanıza gerek bulunmamaktadır.

Kiralık araçla şehir dışına çıkmak yasak mı?

Hangi ilden olursa olsun araç kiralama hizmetlerinden bilgi vermeniz halinde il dışına çıkabilirsiniz. Ancak lokasyon bilgilerinizi teyit ettirmek maksadıyla bildirmeniz gerekiyor. Elbette kiralık araçlar takip edilmektedir. Ama yine de sözleşme kapsamında bilginin verilmesi önemlidir.

Kaskosuz araç kiralama suç mu?

Kaskosuz araçların kiralanması kesinlikle yasal değildir. Hem de olası masrafların ortaya çıkma ihtimaline karşın kaskolu araçları kiralamak en mantıklısı olacaktır.

Araç kiralamada km sınırı var mı?

Malatya rent a car firmalarının oluşturmuş oldukları tarifelere ve sözleşme şartlarına göre km sınırı bulunmaktadır. Km sınır hakkında detaylı bilgi almak için rent a car firmasıyla görüşme yapmanız en doğrusu olacaktır.

Araç Kiralamada “Her Zaman” Yanınızdayız!

Always rent a car Malatya firması olarak aklınıza takılan tüm sorulara yanıt vermekten mutluluk duyarız.

Araç kiralama, havaalanı araç kiralama daha pek çok alanda ihtiyacınız olan araçlar için bizimle iletişim sağlayabilir, Malatya rent a car hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.



İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon