Araç Bakımları Hakkında Merak Edilenler

Araç Bakımları Hakkında Merak Edilenler

Araç sahiplerinin ve araç kiralayacak olan kişilerin güvenli yolculuk yapmaları adına araçlarının periyodik bakımlarını takip etmeleri  gerekmektedir. Özellikle de araç kiralama firmaları, periyodik bakımlarını ihmal etmemeli ve filosunda bulunan tüm araçların periyodik bakımlarını yaptırmalıdır.

Malatya oto kiralama firmalarından biri olarak filomuzda bulunan araçlarımızın periyodik bakım takiplerini yaptığımızı bilmenizi isteriz. Çünkü müşterilerimizin güvenliği her şeyden önce gelir.

Dilerseniz lafı fazla uzatmadan araç periyodik bakım hakkında merak edilen sorulara birlikte cevap arayalım…

Araç bakımında nelere bakılır?

Araç tipi ne olursa olsun araç bakımı olarak bilinen periyodik bakım işlemleri mutlaka yapılmalıdır. Bu amaçla servislerde yapılan periyodik bakım işlemlerinde şu parçalar mutlaka kontrol edilmektedir:

  1. Hava Filtresi
  2. Polen Filtresi
  3. Motor Yağı
  4. Yağ Filtresi
  5. Yakıt Filtresi
  6. Akü
  7. Lastik
  8. Ateşleme Bujisi
  9. Fren Sistemi
  10. Far ve Aydınlatma
  11. Egzoz Sistemi
  12. Süspansiyon Sistemi

Araçların güvenli kullanımı için kontrol edilmesi gereken bun parçalar; her ayrıntısına kadar kontrol edildikten sonra varsa bir teknik problem müdahale edilmelidir.

Araç bakımı nasıl olmalı?

Periyodik bakım öncesinde araçların haftalık bakımlarının yapılması çok önemlidir. Özellikle de motor yağı ve yağ seviyesinin kontrol edilmesi. Daha sonrasında  araç iç ve dışının temizliğinin yapılması, kaporta hasarının olup olmadığının kontrol edilmesi gibi birçok nokta göden geçirilmelidir. Ayrıca araç markasının belirlemiş olduğu kilometreye ulaşılmışsa ayrıyeten periyodik bakım işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

Araba bakımı kaç ayda bir yapılır?

Araç tipine bakılmaksızın periyodik bakımlar, üretici firmaların belirlemiş olduğu km’ye ulaşıldığı zaman yapılması gerekmektedir. Çünkü üretici firmaların yapmış oldukları tespitler; araçların belirli kilometrelerden sonra yıprandığı görülmüştür. Bu da araç güvenliğinin yitirilmek üzere olduğu anlamına gelir ki bu birçok probleme neden olacaktır. Bundan ötürü araç bakımlarının yaptırılması önerilmektedir.

Araç bakımı yapılmazsa ne olur?

Araçların periyodik bakım işlemleri yapılmadığı takdirde herhangi bir parçada teknik aksaklığın meydana gelmesi kaçınılmazdır. Bu da araçta bulunan diğer parçaların da zarar görmesine neden olacaktır. Dolayısıyla periyodik bakım işlemlerinin düzenli olacak şekilde yaptırılması gerekmektedir.

Araç bakımı her yıl yapılmalı mı?

Araç Bakımı Süresi

Araçların periyodik bakımlarının her yıl en az bir kez yapılması gerekmektedir. Bunun ana nedeni ise araç motorunda kullanılan motor yağları bir yıl içerisinde viskozite özelliğini kaybeder. Yani motor yağı motor yüzeyine tutunamaz. Dolayısıyla araç motorunda ciddi hasarlar meydana gelecektir.

Bu da ciddi masrafların ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Bir arabanın ağır bakımları nelerdir?

Periyodik bakım ve ağır bakım ayrı iki kavramdır. Periyodik bakımlar aslında yüzeysel yapılan bakımlardır. Ağır bakım ise çok ayrıntı içeren bir bakım türüdür. Özellikle çok kilometre yapmış olan araçlar ağır bakımlar yaptırmaktadır.

Ağır Bakımda Yapılan İşlemler

  • Far ayarlarının kontrolü

  • Fren disklerinin kontrolü

  • Şanzıman yağının kontrolü

  • Triger seti kontrolü

  • Süspansiyon sistemi kontrolü

  • Yağ sızıntısı kontrolü

  • Debriyaj seti kontrolü

  • Balata kontrolü

  • Rot ayarı kontrolü 

Ayrıca periyodik bakım esnasına yapılan tüm kontrol tabii ki ağır bakımlarda da yapılmaktadır.

Elbette araç bakımları konusu epey kafa karıştırıcı bir mevzu. Böyle düşünenler araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak periyodik bakım gibi karmaşık işlemlerle uğraşmaktan kaçınmaktadırlar. Ayrıca bakım ücretleri ve diğer ek masraflardan da kaçınmaktadırlar. Dolayısıyla araç kiralama hizmetlerinden yararlanmaları kaçınılmazdır.

Eğer sizler de böyle düşünüyorsanız ve Malatya ilimizde ikamet ediyorsanız; şimdi ulaşım aracına sahip olmak için Malatya oto kiralama firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon