Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

İster araç sahibi olun veya olmayın bazı durumlarda rent a car denilen araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak durumunda kalabilirsiniz. Bu durumda araç kiralamak zorunda kalırsanız ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız, endişelenmeyin çünkü biz sizler için yapmanız gerekenleri içeren bir yazı hazırladık. İşte detaylar.

Kiralık araba almak sanılanın aksine oldukça kolay bir işlemdir. Sadece araç kiralamadan önce bilmeniz gereken bazı ayrıntılar bulunmaktadır. Bu ayrıntıları bilmeden rent a car hizmeti almaya çalışmak bazı aksiliklerle karşılaşmanıza neden olabilir. Dilerseniz araç kiralama şartlarına ve araç kiralama hakkında bilmeniz gerekenlere hep birlikte bakalım.

Araç Kiralama Türleri

Rent a car hizmeti, ihtiyacınıza bağlı olarak; saatlik araç kiralama, günlük araç kiralama, haftalık araç kiralama, aylık araç kiralama ve yıllık araç kiralama şeklinde alınabilmektedir. Saatlik araç kiralama, genelde acil durumlarda alınan bir hizmetken, günlük ve haftalık araç kiralama hizmetleri genelde turistik veya iş seyahatleri için tercih edilmektedir.

Bu araç kiralama hizmetlerine rent a car bayileri ve internet rent a car bayileri üzerinden ulaşmanız mümkündür. Yalnız rent a car hizmetlerinde bazı araçların randevu usulü kiralandığını da bilmeniz gerekiyor.

Bazı araçlar birkaç yıl kiralanabilmektedir. Burada araç kiralama hizmetini veren firmanın güvenilirliği çok önemlidir.

Araç Kiralarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Eğer araç kiralamaya karar verdiyseniz, kesinlikle dikkat etmeniz bazı noktalar bulunuyor.

Yaş Sınırı ve Ehliyet Süresi

Rent a car bayilerine gitmeden evvel yaş sınırı konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Çünkü araç türlerine göre yaş sınırı bulunmaktadır. Araç türlerine göre yaş sınırı şu şekildedir:

Ekonomik araçların yaş sınırı en az 21’dir.
Orta ve üst segment olarak bildiğiniz araçlarda ise yaş sınırı en az 25’dir.
Lüks araçlardaysa bu durum en az 28 yaş şeklindedir.

Araç kiralamada ehliyet sınırı ise; en az 2 yıldır. Yani araç kiralayacaksanız en az iki yıllık bir ehliyete sahip olmak zorundasınız.

Araç Kiralamada Ödeme Yöntemleri

Araç kiralarken ödeme işlemleri konusunda da bilmeniz gerekenler bulunuyor. Mesela depozito ve provizyon işlemleridir. İster günlük araç kiralama hizmeti almak isteyin ister aylık araç kiralama hizmeti almak isteyin kredi kartının olması gerekmektedir. Bazı rent a car bayileri elden ödeme kabul ederken bu işin usulü kredi kartıyla yapılan ödemelerdir. Ayrıca araç kiralamak için gerekli formları imzalarken kaza gibi durumlara karşı teminat verdiğinizi bilmelisiniz. Bunun yanında şu dip notu da eklemek istiyoruz. Provizyon işleminiz için en az 6 ay geçerli bir limitinizin bulunması gerekiyor.

Araba Kiralamak İçin Ne Lazım?’

Araç kiralamak için ihtiyacınız olan iki klasik şey bulunmaktadır:

En az 2 yıllık bir ehliyet
Kredi Kartı

Bu iki unsurla istediğiniz rent a car bayisinden araç kiralayabilirsiniz.

1 Günlük Araç Kiralanır mı?

En başta da belirttiğimiz gibi ihtiyacınıza göre oto kiralama hizmeti alabilirsiniz. Eğer 1 günlük araç kiralamak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz. Ancak bazı rent a car bayilerinin günlük araç kiralama hizmeti vermediği de görülmektedir. Burada araç kiralama hizmetleri veren rent a car firmalarının prosedürlerini iyi bilmek gerekiyor.

En Güvenilir Araç Kiralama Şirketi Hangisi?

Ülke genelinde rent a car hizmeti veren birçok oto kiralama şirketi bulunmaktadır. Bu şirketlerin bazıları bölgesel hizmet verirken bazıları da ülke genelinde geniş lokasyona sahiptir. Burada en güvenilir araç kiralama şirketi konusunda net bir şey söylememiz mümkün değildir. Çünkü Always Rent A Car şirketimiz başta olmak üzere diğer tüm firmalarda müşteri memnuniyetine göre değer kazanmaktadır. Kendi oto kiralama firmamız olarak şunu net bir ifadeyle söyleyebiliriz ki müşteri memnuniyetini sağlamak adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Malatya ilimizde ikamet eden ve bu güzel ilimize seyahat yapmayı amaçlayan tüm insanların en güzel ve en konforlu şekilde araç kiralama hizmetlerimizden yararlanmaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Eğer bölge olarak Malatya Rent A Car hizmeti almak istiyorsanız herhangi bir endişe duymadan Always Rent A Car olarak bizleri tercih edebilirsiniz.

Saatlik araç kiralama, günlük araç kiralama, haftalık araç kiralama ve yıllık araç kiralama hizmetlerimizden yararlanmak için şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon